Clatite a la buni

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2011 | 18075 vizualizari

 

Mereu cand e vorba de clatite la buni, facem mai intai cu branza, apoi, daca mai ramane aluat, facem si cateva simple care se mananca cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • cca 500 ml apa minerala
  • 200-300 ml lapte
  • 500 gr cas
  • sare dupa gust
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite a la buni:

Aluat:

Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare).

Umplutura de branza:

Casul se rade marunt si se amesteca cu marar si sare.

Coacerea:

Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Partea coapta se acopera cu o lingura buna de umplutura doar pe jumatate de cerc, se lasa sa se coaca si partea opusa, apoi se impatura.

TIPS-URI

1

La lichide niciodata nu am masurat exact, dar trebuie mult mai multa apa decat lapte, altfel aluatul e prea gras si devine gumilastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a la buni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]