Clatite:
Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga compozitiei,amestecand incet cu o spatula.Daca aluatul este prea gros mai adaugati apa/lapte.Se unge o tigaie cu ulei se pune un polonic din compozitia de clatite si se rumeneste pe ambele parti.
Crema:
 Laptele se pune la  fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile  seamesteca cu amidonul pana  incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert  luam cateva linguri din  acesta si punem peste compozitia de ou cu  amidon,amestecand  incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul  de lapte si se  pune din nou pe foc,amestecan incontinuu.Cand incepe sa  se ingroase dam  focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se  adauga vanilia si  se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact  cu,crema)pentru a  nu se forma crusta.
Fiecare clatita se unge cu crema de vanili si se pun bucatele de capsuni,apoi se impacheteaza si se orneaza cu frisca si capsuni