Clatite cu dovlecei

de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2021 | 4002 vizualizari

 

"Retete de suflet" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • frunze de marar si patrunjel 
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • Umplutura:
  • telemea putin sarata sau cascaval.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecei:

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele.

Intr-o tigaie prajim clatitele pe ambele parti. Asa calde le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru dupa preferinte). Dupa ce s-au racit le taiem rulouri mai mici .Sunt foarte bune ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]