Clatite cu gem de prune

de babi5 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 18598 vizualizari

 

Un dulce traditional care-l poate face orisice gospodina. Daca am primit tigaie speciala de ceramica am vrut sa vad cum gateste singura. Singura nu a vrut decat ajutata, dar eficienta este maxima

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 800 ml lapte
  • 4 oua
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 250 gr gem
  • 50 gr zahar farin
  • 1 esenta portocala (fiola)
  • 1 zahar vaniliat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de prune:

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine compozitia de clatite.

Incingem tigaia bine, care este unsa cu putin ulei. Cu un polonic incepem sa punem compozitia de clatite rotind tigaia pentru a se uniformiza aluatul. Astfel repetam operatiunea pana terminam aluatul de clatite.

Clatitele le asezam pe un platou intins, una peste alta, apoi le ungem cu gem si le rulam sau le impaturim. Se pudreaza cu zahar praf. 

Pofta buna .

TIPS-URI

1

Preparatul cite 2 clatite /portite

2

Se prezinta pe platoul incalzit sau farfurie ;

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]