Clatite cu miere de albine si coniac

de Doralinda in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4820 vizualizari

 

Saptamanal fac aceste clatite, dar bineinteles la fetite le pun nutella si NU coniac ( acestea sunt ptr sot )

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • Miere de albine
  • putin coniac
  • putina scortisoara macinata
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu miere de albine si coniac:

Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si lasam sa se odihneasca putin compozitia. Intr-o cratita tefal, o incalzim pe foc si apoi punem putin unt cat sa se unga tigaia apoi turnam din compozitie lasand cca 1-2 min pe fiecare parte.

Le servim cu orice garnitura ne place! Eu am folosit miere de albine, apoi dupa ce le-am rulat,am pus putin coniac si pe deasupra praf de scortisoara.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si o lingura de rom

2

ptr a iesi mai pufoase, putem adauga doar jumatate din cantitatea de lapte, si cealalalta jumatate smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu miere de albine si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu peltea de corcoduse in sos de ciocolata