Pentru aceeasi ~"Meet The Parents" a la Ben Stiller~ day.
Pentru aluat:
Pentru sosul de caise:
Pentru glazura de ciocolata:
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare.
Sos de caise:
Caisele se tin in apa minim 1 ora, apoi se taie marunt si se fierb la foc mic cu zaharul pana ce compozitia se leaga ca o crema. Sosul se trece prin sita, apoi se lasa la racit si la final se adauga sucul de lamaie.
Glazura de ciocolata:
Se amesteca laptele cu ciocolata pe baie de aburi pana cand se topeste cea din urma.
"Montare":
Fiecare clatita se unge cu sos, se ruleaza si se taie in tubulete de cca 3-4 cm lungime care se aseaza pe o taietura in vas. Se toarna restul de sos pe deasupra si se glazureaza.
1
Se pot folosi si caise din compot, caz in care trebuie doar trecute prin sita si adaugat sucul de lamaie, deoarece au deja destuul zahar.