Clatite umplute cu carne

de danakarin in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2014 | 7351 vizualizari

 

M-a inspirat discutia amuzanta despre clatite de ieri-alaltaieri,!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 250 g de faina
  • 500 ml de lapte
  • 50 ml de apa gazoasa sau minerala
  • un varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • Pentru umplutura :
  • 500 g de carne macinata de porc si vita
  • o ceapa
  • o lingurita de boia ungureasca
  • 2 catei de usturoi
  • sare piper
  • o lingurita de cimbru uscat
  • o lingura de smantana
  • un pic de apa
  • 50 g de unt
  • Pentru sos:
  • o ceapa mica
  • un ardei capia
  • o rosie
  • o lingurita de boia
  • o nuca de unt
  • 100 ml de smantana de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu carne:

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut lichidul. Cand s-a racit un pic am adaugat o lingura de smantana groasa. 

Din faina, oua sare si lapte am facut aluatul de clatite. La sfarsit am adaugat un pic de apa minerala. Uneori le fac si doar cu apa minerala, fara lapte. Am lasat sa se odihneasca aluatul vreo 15 minute. le-am copt intr-o tigaie antiadeziva punand din cand in cand un pic de ulei, de obicei cand s-au copt pe o parte, desprind marginea si pun un Pic de ulei apoi le intorc. 

Am umplut clatitele, le-am cladit intr-un vas termoreziztent, am pus deasupra cateva felii subtiri de unt si le-am dat la cuptor pentru 15 minute . 

Pentru sos am calit in unt ceapa, ardeiul taiat marunt, rosia taiata bucatele, cu sare , piper si bioa, cand totul s-a inmuiat am turnat smantana de frisca, am dat in clocot, am maruntit cu blenderul si am trecut apoi sosul prin sita. L-am servit fierbinte  , langa clatite. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu carne tocata