Clătite umplute cu piept de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2010 | 7035 vizualizari

 

pozele din timpul prepararii s-au pierdut :(( dar o sa repet reteta si-o sa fac poze din nou....
reteta o am de la d-na administrator de la bloc :D:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clatite:  

  • 150 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • Doua oua
  • Doua linguri cu ulei
  • Sare

    Pentru umplutura:  

  • 1 piept de pui
  • 5 ciuperci
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 g cascaval
  • O legatura de marar
  • Sare, piper

 

Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite umplute cu piept de pui:

Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele.


Prepararea umpluturii:

Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete.

Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine.

Cand ciupercile s-au racit le taiem cubulete.

Ceapa o taiem marunt marunt iar usturoiul il pisam.

Toate ingredientele de amestecam si radem cascavalul pe razatoarea mare.

Mararul il spalam si-l tocam dupa care il punem in restul compozitiei.

Punem sare si piper dupa gust.

Prepararea aluatului:

Faina se pune intr-un bol,se face o gaura-n mijloc si presaram sae.

Ouale se bat bine bine si se pune in mijlocul fainei.

Se incorporeaza ouale cu faina, luand din exterior spre interior, iar cand ouale au facut un aluat tare cu faina adaugam laptele caldut.

Laptele il punem treptat, treptat pana cand s-a incorporate bine iar apoi adaugam apa minerala si uleiul in acelasi mod ca laptele.

Din acest aluat facem clatite, dupa ce-l lasam la rece circa 15 minute.

 

Cat timp clatitele cunt calde, le umplem cu compozitia de pui.

Clatitele le asezam, una langa alta, pe o tava unsa cu unt, le ungem cu un ou batut bine cu sare si le dam la cuptor.

Le lasam circa 10 minute la foc mic pana se rumenesc un pic.

Sunt bune atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

04.03.2010, 08:09

asa-i Teo... e bine sa stim ce sa selectam si de la cine, si nu ma refer doar din punct de vedere culinar

ionix 1

04.03.2010, 08:11

CCris, si mie-mi plac cu smantana... dar doar cu smantana si miere

ionix 1

04.03.2010, 08:12

Ela, nu mai sunt... dar mai fac o portie saptamana viitoare... i-au placut sotului foarte mult ... merg si la pachet foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberek