Pentru clatite:
Pentru umplutura:
Pentru gratinat:
Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem bucati,apoi il dam prin masina de tocat sau robot.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,apoi il dam pe razatoarea mica.
Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.
Patrunjelul si mararul verde le spalam,indepartam cozile,apoi le tocam marunt.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin(daca nu aveti tigaie de ceramica,puneti in una normala,dar adaugati 2-3 linguri ulei).
Adaugam ceapa si morcovul,le inabusim putin ,apoi punem supa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut destul de bine,punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute,apoi luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Incorporam verdeata si ouale.
Ungem un vas yena cu untul.
Clatitele le umplem cu amestecul de pui si le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.
Pentru gratinat:
Batem ouale spuma si adaugam smantana.
Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.
Turnam tot acest amestec peste clatite.
Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.
Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.
Cand sunt gata ,scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin ,apoi servim.