Clisă friptă şi pită picurată

de alice_ciobanu in Porc, 19 Apr 2011 | 5750 vizualizari

 

M-am gândit că ar fi utilă şi o reţetă hrănitoare, plină de vitalitate care vă va scoate din amorţeala de peste iarnă, numai bună pentru primele ieşiri în natură, mai ales ca vine tiptil si primăvara. Printre alte cele ce veţi pune pe grătare, faceţi-vă timp şi pentru o gustare urmând paşii reţetei culinare ardeleneşti - Clisă friptă şi pită picurată.

 

INGREDIENTE

  • slănină de porc, câte o bucată pentru fiecare participant sau doritor
  •  o ceapă zdravănă
  •  pâine sau pită 
  •  sare
  •  un foc în aer liber
  •  nişte beţe lungi
  •  pălincă - obligatoriu 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clisă friptă şi pită picurată:

Se face mai întâi un foc în aer liber, se pregăteşte frumos împrejmuit, adică vatră, pentru a nu se da foc la mirişte, pădure, sau ce verdeaţă mai e prin preajmă.

  Slănina se crestează în cîteva locuri până aproape de şorici şi apoi se înfinge bine în băţul lung şi ascuţit. Băţul îl veţi găsi, cu siguranţă, în natură.

  Când focul e gata încins se pune slănina la foc, învârtind beţele din când în când pentru a se rumeni frumos.  Când slănina pusă pe foc începe a se rumeni şi a picura, se ia de pe foc şi se picură cu atenţie peste felia de pâine puţin, după care se pun iar pe foc. Separat de zdrobeşte ceapa cu pumnul şi se iau bucăţele din ea pe care le vom pune pe câte o felie de pâine. Se ia apoi slănina de pe foc şi se picură peste ceapa pusă pe pâine. Se repetă operaţiunea descrisă până când slănina e numai bine rumenită şi picurată.

Se serveşte caldă, la faţa locului, direct lângă foc şi se drege cu câte un pahar de pălincă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clisă friptă şi pită picurată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carne de porc