Coaste de porc dulci picante

de Merisor in Porc, 30 Mar 2017 | 7904 vizualizari

 

Orice s-ar scrie, orice s-ar spune, carnea de porc, tot cea mai bună „legumă” rămâne. :D
Nouă ne place mult carnea de porc, dar, sincer să vă spun, nu o consumăm prea des, mai mult iarna, când de fapt, este sezonul ei.
Am preparat de data aceasta, niște coaste de porc dulci-picante, foarte gustoase, foarte fragede și aspectuoase.
S-au consumat imediat, calde, cu muștar, așa cum le preferă ai mei băieți.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbrișor
  • boia de ardei dulce și iute
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 300 ml bere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță ketchup clasic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei.

Le stropim cu jumătate din cantitatea de bere și le dăm la cuptor, la 150 de grade C.

După 30-40 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le stropim din nou cu restul de bere.

Le lăsăm la cuptor până încep să se rumenească la exterior, dar nu foarte tare.

Pregătim un sos din muștar, miere și puțin ketchup, pe care îl diluăm cu puțin sos din tavă și ungem cu el coastele de porc, scurse și le mai lăsăm la cuptor 15-20 de minute, dar scurgem sosul din tavă sau le transferăm în alt vas.

Au ieșit tare bune aceste coaste de porc dulci-picante, vă recomand, cu drag, rețeta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clisă friptă şi pită picurată