Colac cu branza, sunca si leurda

de lia maria in Piine, 15 Apr 2011 | 4939 vizualizari

 

Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:  
  • 220ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •  Pt. umplutura:  
  • 200g branza proaspata
  • 2 oua
  • 50g pasta de leurda
  • 100g cascaval
  • 200g jambon afumat(sunca de casa)
  •  Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Seminte de susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza, sunca si leurda:

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.

Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon, apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat). Incepem sa pliem aluatul, vezi foto, apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc. Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.

Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.

Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.

Lasam sa se raceasca si-l feliem.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza, sunca si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca cu branza si ceapa