Coltunasi cu branza

de divainbucatarie in Paste, 11 Dec 2010 | 11897 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 3 cartofi mari fierti
  • sare

Pentru umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 100 g branza sarata
  • 2 galbenusuri

Pentru servit:

  • unt
  • smantana
  • optional ceapa calita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu branza:

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7 cm.Umplem patratelele cu amestecul de branza si oua. Impaturim coltunasii si le lipim marginile cu furculita. In timp ce impachetam coltunasii punem la fiert o cratita cu apa, o lingura de ulei si putina sare. Fierbem coltunasii cam 10-15 minute. Vom sti daca sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi cu smantana deasupra. Optional puteti pune ceapa tocata marunt si calita – ii da un gust mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carnati si branza