Coltunasii Bunicii

de Ksenya in Paste, 3 Iun 2014 | 5245 vizualizari

 

Reteta o stiu de cand eram mica,o facea bunica cand imi petreceam vacantele la ea,zilele trecute mi-am amintit de ea,si am facut-o rapid ca sa o pot prezinta si voua.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde sau apa
  • varf cutit sare
  • umplutura:
  • 500 grame branza vaci
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • sosul:
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • cateva fire marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasii Bunicii:

Se framanta aluatul din toate ingridientele  si se lasa la frigider  o jumatate de ora.

Se pregateste umplutura .

Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza