Compot de struguri

de lilik in Sirop / Compot, 5 Oct 2012 | 6062 vizualizari

 

Am primit zilele trecute o ladita cu struguri...nu prea mari ce-i drept,insa atat de dulci.Cum nu-i puteam manca pe toti si nu am vrut sa-i las sa se strice am facut putin compot...

 

INGREDIENTE

  • struguri albi si negri
  • 3 linguri de zahar la fiecare borcan de 800 gr
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Spalam strugurii,ii lasam sa scurga apa si desfacem boabele de pe ciorchine.

Punem in borcane(spalate si sterilizate) boabe de struguri  (circa trei sferturi de borcan),apoi punem zaharul(zahar punem in functie de cat de dulci sunt strugurii) si apoi acoperim cu apa.

Punem capacele la borcane,apoi le punem intr-o oala mare pe fundul careia am pus un prosop si printre borcane punem prosopele pentru ca in timpul fierberii sa nu se sparga,apoi acoperim cu apa.

Punem pe foc si lasam sa fiarba 15-20 de minute la foc mic(timpul il calculam de cand incepe sa clocoteasca),apoi dam deoparte,acoperim oala cu un capac si le lasam pana se racesc complet,dupa care le scoatem,le stergem si le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:10

lilik 1

08.10.2012, 08:52

Ma bucur ca va place va multumesc frumos tuturor

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:57

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Compot de mere, pere si gutui