Conopida cu branza albastra si fistic

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Apr 2019 | 2292 vizualizari

 

Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. :D   Astept evaluariile voastre! ;) Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • conopida 1 bucata de cca. 500 g,
  • branza albastra Blue Village cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • boia dulce ½ lingurita,
  • fistic cca. 100 g,
  • mix de salata verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu branza albastra si fistic:

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High.

Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se asaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade C.

Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza albastra si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval