Conopida cu maioneza de post

de doradina in Mancaruri de post, 4 Aug 2015 | 11965 vizualizari

 

Cum a inceput postul Adormirii Maicii Domnului ma tot gandesc la tot felul de retete de post.
In week-end am facut conopida cu maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime medie
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 ml apa
  • usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza de post:

Conopida am oparit-o in apa cu putina sare, apoi am lasat-o sa se raceasca.

Pentru maioneza: am fiert cartofii, fara coaja (intregi sau cubulete, nu conteaza) apoi i-am sfaramat cat mai fin.

Am pus doua linguri de mustar, am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat ulei si zeama de la lamaie. Cand e prea tare se adauga putina apa.

Maioneza am dat-o la frigider si m-am ocupat de conopida.

Intr-un castron mai incapator am dat pe razatoarea mare buchetelele de conopida. Apoi se adauga maioneza, sare si piper dupa gust.

A iesit foarte buna, se prepara destul de repede si este deliciosa cu o rosie aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]