Conopida cu maioneza si usturoi

de trifadalia in Salate, 26 Iun 2018 | 13918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida ( 500 gr)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri de smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 300 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza si usturoi:

Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine.

Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba pentru 20 de minute.

Cand este fiarta, se pune in strecuratoare la scurs. Dupa ce se raceste, se da prin blender sa rezulte o pasta fina.

Se face maioneza din galbenusul de ou, mustar peste care se adauga treptat din ulei. La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se rade si usturoiul peste maioneza, apoi se pune in maioneza o lingura sau doua de smantana dupa preferinte. Conopida blendata se adauga in sosul de maioneza si se amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]