Conopidă in sos de tomate

de articook in Mancaruri de post, 9 Iun 2010 | 4392 vizualizari

 

Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida,
e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie O.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida intreaga
  • 800g rosii din conserva {pomodori pelati}
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • otet de vin rosu
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • sare de mare
  • paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă in sos de tomate:

Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetrii in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.

Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.

Turnati ulei de masline in oala incinsa, si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.

Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati. Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.

Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°Cpe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.

Pentru a servii conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare, si cu grija puneti conopida inapoi in sos.

Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita. Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă in sos de tomate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute la cuptor-de post