Conopida pane, invelita in cascaval

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 6259 vizualizari

 

E vremea roadelor bogate și pe mesele noastre sunt mai ales mâncăruri de legume. 
O mâncare de sezon, ușoară, gustoasă și consistentă, grație feliilor de cașcaval care învelesc conopida pane.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie
  • 8 felii de cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • unt pentru uns tava
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane, invelita in cascaval:

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când conopida s-a mai înmuiat (dar nu de tot), se strecoară și se lasă puțin să se răcorească.

Între timp, se taie în două, pe lungime, fiecare felie de cașcaval. Ouăle se bat bine cu puțină sare și piper și se adaugă treptat făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Rezultă o compoziție de consistența smântânii.

Buchețelele de conopidă se dau prin compoziția cu ouă și se prăjesc, pe toate fețele, la foc potrivit, într-o tigaie cu ulei suficient. Când sunt frumos rumenite, se iau cu paleta, se învelesc în feliile de cașcaval pregătite dinainte și se pun într-o tavă, unsă cu puțin unt.

Se dă tava cu buchețelele de conopidă la cuptor, până ce se topește cașcavalul.

Se servesc calde, cu roșii.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți prea mult conopida, ca să rămână întreagă, pentru a fi făcută pane.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe în compoziția cu ouă, pentru pane.

3

Folosiți puțină sare, pentru că buchețelele sunt puțin sărate de la fiert, iar cașcavalul este, de asemenea, suficient de sărat.

4

Adaosul feliilor de cașcaval face conopida pane mai consistentă și mai gustoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane, invelita in cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida frantuzeasca