Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

de RODIMUR in Pui, 9 Apr 2021 | 4278 vizualizari

 

Am văzut odată pe net o mâncare de pui cu ardei grași, nu mai știu la cine și nici nu are importanță. Adeseori, credem că o rețetă este prima de acest fel, dar descoperim apoi că altcineva a făcut-o mai înainte, chiar mai bună... Important este faptul că de îndată ce am văzut-o m-am gândit la savoarea acestui preparat, savoare pe care o simt și acum în gură, deși mâncarea s-a terminat de vreo două zile. Așa că am preparat-o de îndată ce a fost posibil și nu a durat mult până ce ne-am delectat cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 9-10 copănele de pui
  • 3-4 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • mămăliguță
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi:

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se prăjesc ușor pe toate fețele, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se adaugă în cratița în care s-au prăjit ușor copănelele. După 2-3 minute se adaugă apă, cât să le acopere și se lasă cratița la foc mediu. Se acoperă cratița cu un capac, ca să se pătrundă ușor carnea.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în cratiță.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe și apoi se taie cubulețe (nu prea mici).

Când lichidul din cratiță a scăzut și copănelele s-au pătruns, se adaugă ardeii grași, se acoperă vasul cu capac și se lasă la foc mic încă 5-7 minute. Când ardeii grași s-au înmuiat, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei și după încă 3-4 minute se ia vasul de pe foc și se acoperă cu un capac.

Se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Mâncarea se servește caldă, cu mămăliguță preparată între timp și se presară cu pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Copănelele nu trebuie rumenite, ci doar albite, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.

2

Adăugați apă, cât să acopere copănelele, imediat ce adăugați ceapa și usturoiul mărunțite.

3

Nu mărunțiți roșiile și ardeii, ci tăiați-i sub formă de cubulețe mai mari.

4

Adăugați ardeii tăiați cubulețe spre sfârșitul prepararării, pentru 3-4 minute, la foc înăbușit, cât să se înmoaie, în așa fel încât să nu se strivească, ci să-și păstreze forma.

5

Măncarea nu trebuie scăzută foarte mult, ca să nu se usuce. Trebuie să mai rămână puțin sos, care are un gust excelent de la ardei.

6

Servită cu mămăliguță caldă, mâncarea de copănele de pui cu roșii și ardei grași este foarte gustoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui grillat cu legume si sos Bechamel