Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie

de Panacris in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 4034 vizualizari

 

De cand am vazut cornuletele la Gaby, mi s-a facut o pofta teribila. Am mai preparat aceste cornulete acu' veo 10 ani, si mi-am reamintit gustul fraged si crocant. Multumesc Gaby :-* Ca sa adaug si eu ceva inedit acestei retete, am folosit ptr umplutura, dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html), multumesc, inca odata, Bunica >:D< Nu in ultimul rand m-am gandit si la cei care postesc sa le daruiesc ceva dulce si gustos!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 500 g,
  • · zahar tos o lingura,
  • · ulei de floarea soarelui 1 cana,
  • · bors din tarate 1 cana,
  • · sare iodata 1/2 lingurita,
  • · drojdie uscata 1 pliculet,
  • · zahar vanilinat 2 pliculete,
  • · gem de sfecla rosie sau rahat, pentru umplut,
  • · nuca macinata 50 g,
  • · zahar pudra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie:

Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare, se aplatizeaza cu sucitorul, pana se obtine o foaie de cca 1 cm grosime. Se taie dreptunghiuri potrivite, se pune pe fiecare bucata dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ) , alternandu-se cu bucatele de rahat colorat, se presara apoi nuca peste, ele, se ruleaza cornuletele in diagonal. Apoi se pun intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc potrivit. Dup ace se coc, se scot din cuptor se lasa la racorit si apoi se dau prin zahar pudra. 

TIPS-URI

1

borsul se poate inlocui cu o cana de apa rece in care ati pus 1 lingura de otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Panacris 1

06.12.2012, 09:39

Sim0na

ionela2682 1

06.12.2012, 10:48

babi5 1

18.12.2014, 09:17

Pentru mine dulceata de sfecla rosieceste o noutate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach