Cornulete aperitiv
Aluat:
Umplutura:
Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.
Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.
Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.
Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.
Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.
Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.
Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.
La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.
Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.
Calde sau reci, sunt la fel de gustoase!
Pofta buna!