Cornulete cu cocos si nuca, de post

de Rocsi in Dulciuri, 16 Dec 2013 | 11211 vizualizari

 

Astazi este ziua mea si parca nu puteam sa ma prezint in fata voastra cu mana goala ca nu este frumos. Tort nu am facut, sper sa nu va suparati, dar am pregatit aceste cornulete ce se topesc in gura, delicioase care, sper din suflet, sa va fie pe plac si sa serviti din ele cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 gr nuca de cocos
  • 180 gr margarina la pachet
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 de cub de drojdie mic
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune (ar fi de preferat un magiun ca sa fie mai gros)
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu cocos si nuca, de post:

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita.
O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet.
Drojdia o frecam cu lingurita de zahar pana se dizolva.
Margarina o amestecam cu zaharul pudra si drojdia dizolvata.
Incorporam nuca de cocos racita, apoi coaja de portocala, sarea si esenta de rom.
Cernem faina, o punem treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa.

Gemul de prune il amestecam cu nuca macinata.
Rupem o bucata din aluat, intindem o foaie subtire si taiem triunghiuri.
Punem cate putin din amestecul de gem cu nuca, le rulam de la baza spre varf si le asezam pe o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.

La fel procedam cu tot aluatul. Ies doua tavi mari de aragaz.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc putin, nu foarte mult.

Scoatem tava cand sunt gata si fierbinti le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam pe un platou.
Dupa ce s-au racit le acoperim pentru a se pastra fragede.
Sunt foarte, foarte bune!
Multumesc mult pentru reteta Claudia :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu cocos si nuca, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)