Cornulete cu dulceata

de Maria68 in Prajituri, 1 Dec 2011 | 5247 vizualizari

 

Am gasit in caietul meu o reteta veche ,foarte simpla dar foarte buna.O facea mama mea in tineretile ei si cred ca multe matusi, mame sau bunici inca o mai folosesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana iaurt
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 3-400 grame faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata:

Se amesteca iaurtul, ouale,zaharul,drojdia si praful de sare.Adaugam faina cam 300-400g si continuam sa framantam cu untura. Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina , pana obtinem un aluat mai potrivit.

Se lasa 15 min, in repaus,apoi se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie bucati in forma de triunghi,se pune la mijloc cu lingurita putina dulceata(gem sau marmelada)se ruleaza in forma de cornulete si se coc in cuptor.

Cand sunt gata, chiar fierbinti, se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Cris2711 1

02.12.2011, 00:54

Maria68 1

02.12.2011, 12:47

Dragele mele, va multumesc pentru primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o Sunt foarte bucuroasa ca ati fost incantate de cornuletele mele Va doresc si voua "La cat mai multe retete impreuna" Pupici

gaby_gabytza 1

02.12.2011, 15:22

buuuuuuuni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose