Cornulete cu gem de post

de lia maria in Prajituri, 27 Feb 2012 | 8759 vizualizari

 

Delicioase atat ca si gustare simpla, cat si servite cu o cana de lapte sau cacao calda.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 150 gr margarina topita
  • 150 gr zahar
  • putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura coja rasa de lamaie
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt umplut:  
  • gem de prune(sau de care doriti)
  • Pt deasupra:  
  • 1 lingura ulei
  • 100g zahar tos

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de post:

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat.

Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il taiem in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata punem putin gem si rulam. Cu o pensula, le ungem cu putin ulei, presaram deasupra lor zahar tos si le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 40-45 de minute la foc mediu.

Se pot consuma atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lia maria 1

08.03.2012, 19:48

Adinuta
rocsi
dia
dena
mihaelar
sufletista
alldaycooking
medi
mena
ica_mama va multumesc tuturor pentru aprecieri

lia maria 1

08.03.2012, 19:50

antici_gabytza
silvioara
iri_love
timea
motanel
jolygina
Elena_Daria
AlinaCana va multumesc

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:29

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)