Cornulete cu nuca

de Ina in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 20750 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X 
Merita sa testati aceasta reteta! 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 160 g miez de nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou si inca 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu pudra de scortisoara
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamâie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 80
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.

Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.

Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie  si pudra de scortisoara.

Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.

Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.  

Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.  

Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.  

Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani. 

TIPS-URI

1

Numarul de cornulete obtinut din cantitatile date difera in functie de cat de mari le modelati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem si nuca