Cornulete cu nuca dar...neumplute

de Sidy in Prajituri, 28 Dec 2011 | 8455 vizualizari

 

Cele mai bune si mai fragede cornulete, ce ti se topesc in gura....sunt acestea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g nuca macinata
  • 250+150 g zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca dar...neumplute:

Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale.

Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul palmelor. Sulul va fi cam de 1 cm grosime si il vom taia segmente de 4-5 cm, pe care le vom arcui usor.

Intr-o tava unsa vom pune cornuletele si le vom da la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru 15-20 de minute.

Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca in tava apoi le tavalim prin zaharul pudra ramas si le punem in cutii la pastrat.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se pot pastra doua saptamani, la rece. 

2

A doua zi vor fi mult mai gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca dar...neumplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Miha 1

29.12.2011, 09:54

Ce bunute tre sa fie!

mirela0911 1

30.12.2011, 12:47

Ce-mi plac!

Lau 1

06.01.2012, 15:54

plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si vanilie