Cornulete cu rahat

de marianascarlat in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 9229 vizualizari

 

Daca tot m-am pornit sa postez cornuri, hai sa va mai arat ce alte cornuri mai fac.
Le-am prestat ieri, asa ca va invit sa serviti!
Am mai multe retete de cornulete, dar niciunele nu sunt la fel de bune ca astea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g margarină Unirea
  • 2 ouă
  • 200g smântână
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • puţină sare
  • făină cât cuprinde (cam 1kg)
  • umplutura pe care o dorim (rahat, nuci cu gem, marmeladă)
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele.

Se frământă  până când coca se desprinde după mână.

Se împarte coca în trei părţi. Se ia pe rând câte o bucată de cocă. Se mai frământă un pic, după care se întinde o foaie care se taie în forma dorită(romburi, triunghiuri...). Se aşază umplutura la un capăt, se rulează şi se pune cornuleţul în tava de la aragaz. Se procedează la fel cu toată coca. După ce se coc se pudrează cu zahăr pudră.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus se obtin cal putin 150 de cornulete.

2

Se pot pastra mai multe zile, chiar sunt mai fragede dupa o zi, doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

09.03.2013, 23:20

cu siguranta foarte bune

MotanLaOale 1

10.03.2013, 01:25

marianascarlat 1

10.03.2013, 07:32

Intradevar sunt tare buna! Multumesc pentru aprecieri Laura, Medy, Rocsi, ralu, criatina, MotamLaOale!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat