Cornulete de post (minunile bunicii)

de carla_26 in Prajituri, 18 Apr 2011 | 9915 vizualizari

 

Sunt niste cornulete simple cu un gust si aroma ''complicata''....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 cana apa calduta
  • faina necesara pentru a forma un aluat consistent
  • dulceata de visine,caise sau gem de prune
  • 1 cana de orez
  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post (minunile bunicii):

Mai intai incepem cu umplutura ce va consta in gem sau dulceata, nuca si orez fiert in apa cu putin zahar si cacao. Punem orezul la fiert cu cacao si zahar, apoi incepem sa pregatim aluatul care se obtine  amestecand apa , uleiul si faina , iar la sfarsit adaugand solutia rezultata dupa frecarea drojdiei cu putina apa si zahar pudra.                                                                                                                 

Daca orezul este gata putem sa incepem sa intindem aluatul si sa formam cornuletele care le umplem cu o cantitate potrivita de gem sau dulceata ,nuca si orez fiert.

Apoi le dai la cuptor incins inainte , cu foc mic ,asezandu-le intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

Le ornezi pudrand zahar pudra peste ele...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post (minunile bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mai buna nu se poate