Cornulete fragede

de luminita20_2006 in Prajituri, 17 Noi 2012 | 12425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 250 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • ~500 gr faina 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de sare
  • gem de prune sau rahat
  • zahar pudra pentru a da cornuletele la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana pana cand devine un alaut elastic. Se pune intr-o folie de plasic si se da la frider ~30 min.
Dupa care se recurge la metoda clasica de facut cornulete...se intinde o foaie rotunda se pune gem si se ruleaza sau se intinde o foaie dreptunghiulara s unge o parte cu gem se ruleaza si se taie bucati mici de ~ 2cm.

Se coc timp de ~20 min, intr-o tava tapetat cu harie de copt, dupa care se trec prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

28.12.2012, 17:52

LA MULTI ANI!

diadiana 1

09.01.2013, 23:17

Delicioase...mmmm...Li-am copt chiar azi.S-au mincat indata. Merci mult pt reteta

luminita20_2006 1

03.02.2013, 12:34

Ma bucur tare mult Diadiana ca v-au placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat