Cornuletele fragede sunt printre preferatele mele, asa ca anul acesta m-am decis sa le incerc pentru prima data. Da, mai am atat de multe retete pe wishlist, care nu le-am facut nici macar odata. De ce-mi plac aceste cornulete? Pentru ca sunt fragede, si cred ca toti si toate puteti afirma in cor cu mine, ca sunt absolut delicioase. Cornuletele fragede nu sunt neaparat specifice tarii noastre, se gasesc din ambundenta si in Cehia, insa probabil reteta este diferita. Cele romanesti, si mai bine zis, cele facute de bunica mea, nu pot fi intrecute insa, de nicio alta reteta (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).
1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dati-l la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.
2. Preincalziti cuptorul la 200°C. Intindeti aluatul pe suprafata de lucru deja pudrata cu faina si dati-i o forma dreptunghiulara sau patrata. Taiati apoi aluatul in forme patrate (2x2cm) sau tringhiuri de marime medie. Umpleti fiecare forma cu dulceata si rulati-le sub forma de mici croisante. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15-20 minute sau pana cand devin aurii. Imediat dupa ce le-ati scos din cuptor pudrati-le cu zaharul pudra.