Cornulete pufoase

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 3816 vizualizari

 

Cornuletele cu gem si nuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase:

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in triunghiuri pe care le umplem cu gem si nuca macinata ori in fasii lungi pe care le umplem, le rulam si apoi le taiem. Eu am rulat si cateva fasii pe niste conuri speciale (veti vedea in poza niste rulouri), e o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

Se asaza in tava, pe foaie de copt sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute.

Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare devin aurii si atunci se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 Timp total: 1h 40 min

Portii: suficiente pentru o onomastica serbata in familie sau la serviciu (eu am obtinut 2 tavi, aprox 30 de cornulete).

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/cornulete-pufoase.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]