Cornuri cu Nutella sau nuca si miere

de Cris2711 in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 7927 vizualizari

 

De foarte mult timp mi-am dorit sa pregatesc si eu cornuri,numai ca nu am prea indraznit,stiti si voi cum este :D,azi mi-am luat inima in dinti si am preluat reteta Laurei Sava.Nu pot sa va descriu ce bine miroase acum in toata casa mea:).Si ce bune au iesit.Reusita garantata:)

Si am de gand sa fac data viitoare si o varianta sarata cu ceapa,sunca si telemea:)

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de drojdie uscata(7 grame) sau 25 grame drojdie proaspata
  • sare
  • 2 linguri pline cu miere
  • 250 ml. lapte cald
  • 500 grame faina
  • 25 grame unt moale,la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 grame nuca macinata
  • Nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu Nutella sau nuca si miere:

1.

Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.

2.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

3.

Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

4.

Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.

5.

Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful).Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 20-25 minute la 175 grade. 

TIPS-URI

1

miere

2

Nutella

3

nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu Nutella sau nuca si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel