Cornuri de brutar

de meosiris in Piine, 1 Aug 2009 | 5322 vizualizari

 

Recipe by Laura Laurentiu.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 500g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura de drojdie granulata (sau 25 g drojdie proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar:

-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml.
-Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora.
-Dupa ce a crescut se unge cu ulei planul de lucru si se imparte in 8 parti.
-Fiecare parte se intinde cu mana,se unge cu ulei,se ruleaza si se inoada.Se lasa deoparte.Asa se lucreaza fiecare parte apoi...
...se ia prima parte inodata si se intinde cu sucitorul in forma de triunghi apoi incepem sa rulam din partea mai lata.Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt
-Se ung cu un ou sau cu galbenus,se presara sare sau ce vreti voi si gata.
-Se coc la 180C,25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle si cornuri simple