Cornuri pentru mic dejun

de marianascarlat in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 2776 vizualizari

 

Dupa ce am descoperit utilitatea Masinii de facut paine, n-am mai iertat-o de loc si i-am cerut ajutorul de cate ori am putut.
Si l-a reteta asta o folosesc cu brio!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte caldut,
  • 4 linguri zahar ecologic sau de care aveti,
  • putina sare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 3 oua,
  • 650 g faina
  • un pachet drojdie uscata de la Dr. Oetker
  • Pentru uns cornuletele:
  • un ou batut cu o lingura de lapte.
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit.

Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc cu grosimea de 5-6 mm si am taiat cercul in 8 sub forma de raze. Am pus la capatul lat o lingurita babana de gem de gutui si le-am rulat. Le-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt si le-am lasat la cald sa mai dospeasca, vreo 1/2 de ora. Dupa ce au crescut le-am uns cu ou batut cu un pic de lapte, am presarat seminte de susan si le-am bagat la cuptor.

Ies extrem de pufoase si se pot manca atat calde cat si reci cu o cana de lapte alaturi, sau fara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu rahat, nuca si chiar cu branza dulce.

2

In instructiunile masinii de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa atinga componenetele lichide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu mere