Cornuri pufoase

de rena in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 13635 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500gr.faina
  • 20gr.drojdie
  • 100ml.lapte
  • 2 oua (un ou pt.uns deasupra la cornuri)
  • 80gr.zahar,sare
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 4 mere
  • 50gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25gr.unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit.

Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas .

Punem drojdia dizolvata in 50gr. de lapte caldut.

Separat amestecam zaharul cu laptele ,oul,sarea,coaja de lamaie.

Se amesteca usor ,apoi punem untul topit.

Se framinta bine si lasam la dospit 20 de minute.

Impartim aluatul in parti egale,ungem masa cu ulei si intindem aluatul,taiem in fisi punem merele si rulam,le punem intr-o tava tapetata cu hartie,le dam cu oul batut si le coacem pine prinde o culoare aurie.

Dupa ce s-au racit un pic pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca