Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2013 | 42439 vizualizari

 

Cornurile astea sunt un deliciu! nu va mint! de aceea reteta este dintr-un kg de faina, pentru ca veti manca pe nerasuflate unul dupa altul :-). sunt super fragede, calde sunt o nebunie, iar reci se pot papa pe post de paine. Prima data le-am servit in casa unei sarboaice si numai wow era la gura mea :-)), trebuie sa le incercati, reteta este super usoara, iar daca nu vreti cu branza, se pot face si fara sau chiar cu crenwursti, asa ca un aperitiv!
Pentru Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, oua, branza telemea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos
  • 1 kg de faina de buna calitate (tip 000)
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1.5 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml ulei (sau unt)
  • 2 galbenusuri (pentru aluat)
  • 2 albusuri pentru uns cornurile
  • 250 branza dulce sau telemea (optional)
  • susan sau mac pentru deasupra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos:

Cum se prepara Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos

Se face in primul rand maiaua, dintr-un pumn de faina si putin lapte caldut.

Intai dizolvam drojdia cu laptele caldut apoi adaugam faina si mestecam bine. Maiaua trebuie sa fie cleioasa si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent!

Intre timp pregatim aluatul. Acest aluat nu necesita prea mare atentie deoarece se amesteca toate ingredientele odata fara sa framantam prea mult, ca la cozonac.

Intr-un lighenas, se cerne faina, se adauga sarea, cele 2 galbenusuri, laptele caldut (cam 37 grade sa aiba) si zaharul, se amesteca totul cu mana pana cand s-a incorporat tot apoi adaugam maiaua care trebuie sa-si fi dublat volumul. Puteti astepta intai sa creasca maiaua si sa o adaugati in lighenas inainte de a mesteca.

Aluatul va fi unul gras, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie pentru a putea rula cornurile.

Se formeaza o bila mare de aluat care se lasa la dospit cca 1 ora, pana cand se dubleaza in volum.

Cand a luatul a crecut,  formam un cilindru pe care il taiem in 6 sau 7 bucati din care vom face bile de coca.

Se ia cate o bila si se intinde cu facaletul in forma rotunda pe planseta. Fiecare rotund se taie in raze (8 sau 10) care se vor rula de la baza mare spre varf, tragand de fiecare data cand rulam inspre noi pentru a forma cat mai multe straturi. Aluatul ne permite, fiind foarte elastic.

Pe fiecare raza se va presara putina branza, daca vreti, sau chiar bucatele de crenwursti sau ciuperci. Eu de obicei le fac cu branza sarata si le consum in loc de paine.

Dupa ce rulam cornurile, le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu foaie de copt, si le mai lasam cca 20 de minute sa creasca. Eu in timp ce rulez restul de cornuri, primele cresc si le bag in cuptor imediat ce am terminat toate cornurile de rulat, in ordinea rularii. Tin sa precizez ca vor iesi cam 40 – 50 de cornuri, deci veti avea nevoie de 2 – 3 tavi, asta daca faceti dintr-un kg de faina, dar puteti injumatati cantitatea. Eu fac dintr-un kg si bag jumatate din cornuri deja coapte la congelator pentru a le consuma proaspete in alta zi.

Dupa ce le asezati in tava, se ung fiecare cu albus de ou si se presara susan sau mac pe deasupra.

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru cca 25 de minute, sau pana cand devin aurii.

Incearca si varianta de Cornuri cu branza sarata in aluat, super gustoase sau Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor, o bunatate de placinte.

Iti recomandam si reteta de Pateuri cu branza, spornice si bune.

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu branza dulce, ciuperci sau crenwursti.

2

Se mentin proaspete in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu salam,sunca si cascaval Delaco