Coronita umpluta

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5262 vizualizari

 

Merita irosit timpul

 

INGREDIENTE

Pt forma de coronita:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • grasime si pesmet pt forma
  Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita umpluta:

-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade.
-Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul unui tel.
-Aluatul se toarna in forma si se coace 35-45 de minute in cuptorul incins.
-Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
-Se taie cu un cutit in trei
-se pune crema (se poate insiropa), si se asambleaza. Se toarna ciocolata topita desupra
-se da la frigider 30-60 min, apoi se poate taia

 

Crema:

-freci zaharul cu ouale si cacaoa
-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza
-separat amesteci untul cu 7 lg zahar
-le amesteci cu crema racita

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de branza si mure