Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

de Satisfyyourcravings in Oaie, 10 Mai 2013 | 6990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru costițe:
  • 6 costiţe mici de miel cu puţină grăsime
  • 4 căței de usturoi
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 3/4 pahar vin roșu (eu am folosit Croix de Rambeau 2009)
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • Pentru cartofi:
  • 6 cartofi noi, mici, cu coajă, tăiați longitudinal în 2
  • 10 grame unt nesărat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă:

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.

Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă. 

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.

Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare. 

 Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute. 

Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.

Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.

Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.

TIPS-URI

1

Puțeți colecta sosul din tava în care s-au gătit costițele și să-l fierbeți la foc mediu spre mic până scade la jumătate, apoi să îl amestecați cu creme fraiche, sare și piper pentru a obține un sos onctuos pentru acest preparat.

2

Vin recomandat: acelasi folosit în timpul preparării

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

_Alina_ 1

11.05.2013, 09:12

Arata senzational!

Lia_ 1

18.02.2014, 18:32

Ai retete deosebite si pe gustul meu! Asta am remarcat mai demult nu am constatat abia acum Felicitari!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei