Va recomand o minunatie de cotlete. Sunt suculente si fragede, care pe deasupra se fac si usor. Va indemn sa le incercati.
Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute.
Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam.
Adaugam coastele si bucata de unt, crenguta de rozmarin, rumenim carnea pe ambele parti si le scoatem si le punem intr-o tava pentru cuptor. Procedam la fel si cu celelalte cotlete ramase.
Dam cotletele la cuptor (incalzit in prealabil ) pentru 10 minute la 180 grade C.
Intre timp pregatim sosul.
In sosul ramas de la cotlete, adaugam vinul, melasa si ciresele fara samburi precum si cimbrisorul, lasam la foc mediul pana sosul se leaga.
Piperam si saram dupa gust.
Se scot cotletele din cuptor pe un platou fierbinte si se servesc imediat cu cartofi copti si sos de cirese amare .
Pofta buna !
1
Aduceti carnea la temperature camerei, inainte de a fi fripta. Incercati sa folositi melasa in loc de zahar, melasa ii da o aroma si gust aparte. In cazul in care cotletele sunt cu mai multa grasime, mai scoateti din sosul rezultat cateva linguri de grasime, inainte de adauga vinul. In cazul in care nu dispuneti de cirese amare, puteti incerca cu visine sau prune.