Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:
In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.
Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.
Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat.
Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.
Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.
Pofta buna!
1
Impartiti alautul in 10 bilute, insa daca vi se pare prea mult aluat, adaptati marimea bilutelor in functile de lungimea cremvustilor. Din aluatul ramas puteti modela painici pe care le coaceti si le folositi la hamburgeri.
2
Pentru a se coace uniform, fara sa se arda la talpa, eu am pus o tava cu putina apa sub tava cu covridogi. Daca aveti insa incredere in cuptorul dvs nu mai este nevoie.