Covrigei dulci

de adasev12 in Piine, 11 Mai 2012 | 4510 vizualizari

 

merg bine la cafeluta de dimineata...si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei dulci:

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit ,macar o ora, sa creasca frumos.

Punem o oala cu apa la foc si adaugam zaharul ( cam 2 l de apa).

Scoatem aluatul  pe masa si modelam covrigeii.

Luam cate unul si cand apa da in clocot ii lasam in apa cateva secunde, pana se ridica la suprafata, apoi cu o paleta ii scoatem frumusel si-i punem direct in tava cu hartie de copt. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 15-20 minute, pana se rumenesc. Inainte de a se pune la cuptor se mai pot presara cu zahar, daca doriti, vor prinde o culoare si mai frumoasa.

Sunt buni calduti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adasev12 1

12.05.2012, 00:34

fetele, ma bucur ca v-au placut covrigeii...mai fac o tura pt toata lumea. va pup si noapte buna

Rocsi 1

13.05.2012, 15:26

vreau ei eu macar unu

RuxyRux 1

13.05.2012, 15:29

Super super Ada!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]