Covrigei sarati, fragezi

de adinaciosescu in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2011 | 56789 vizualizari

 

E o reteta pe care o stiu de la bunica mea si care o prestez de fiecare data cu amintiri .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 grame de untura de casa
  • o "manuta "de sare pentru aluat
  • 2 oua intregi+1 ou pentru uns covrigii
  • 50 grame de drojdie proaspata
  • lapte caldut aproximativ 150 ml.
  • facultativ putina smantana pentru framantat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati, fragezi:

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine.

Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua dospita.

Framanti bine vorba bunicii mele"pana asuda grinda".Cu cat framanti mai bine,ies covrigei mai fini.

Intinzi in foaie nu prea subtiri ca se usuca,nu prea grosi ca ei mai cresc.

Tai cu forma sau poti doar cu cutitul,ungi cu ou deasupra sa capete o culoare frumoasa,presari cu chimen sau sare mare si coci pana devin aurii.

 

TIPS-URI

1

poti folosi in loc de untura,margarina,dar ies mai putin sfaramiciosi

2

poti face un scrob de apa,faina si sare cu care sa ungi covrigii cu 10 min inaite de a-i scoate din cuptor(in loc de chimen)

3

din 1kg. de faina mie mi-a iesit 1,400 kg. covrigei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati, fragezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Imbucaturi de pizza din paine