Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan

de Valclaudia in Piine, 14 Mar 2017 | 5458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 ml ulei de masline
  • 1 ou de casa, pentru uns
  • seminte de mac
  • seminte de susan
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan:

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta.

Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 grade C.

Impartim aluatul in 11 portii egale. Fiecare particica de aluat o intindem in sul subtire, apoi dam forma covrigului. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut, presaram seminte de mac si susan.

Lasam la dospit in tava inca 20 minute, apoi coacem covrigii pana capata culoare aurie.

Se servesc calzi sau reci, oricum sunt la fel de buni...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

15.03.2017, 09:25

Lau 1

15.03.2017, 10:06

Gherca Daniela 1

15.03.2017, 16:12

buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie