Covrigi Polonezi

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 5147 vizualizari

 

Am dat o fuga pana-n...Polonia pe blogul Ancutei,ca m-a impins pacatul sa deschid facebook-ul.....uite asa isi face omul de lucru cand il mananca.....curiozitatea..

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt 65 % grasime
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata ( in reteta erau 25 g ,eu am avut un cub de 50 g si l-am pus pe tot)
  • 75 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 550 g faina
  • Pt.uns foaia
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar fain vanilat
  • Pt.uns covrigii
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • Sirop
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • sau sos de ciocolata pentru cei care nu suporta mierea
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Polonezi:

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se framanta bine.Untul se topeste si se lasa sa se raceasca un pic,nu se pune fierbinte,se incorporeaza untul in aluat si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut la loc calduros cca 1 ora.Dupa ce a crescut framantam un pic aluatul sa scoatem aerul din el,il impartim in doua parti egale.Intindem o foaie dreptunghiulara peste care intindem jumataete din untul cu zahar frecat bine.Pliem foaia pe jumatate si apoi taiem fasii late de cca 2 degete,fiecare fasie o crestam pe orizontala fara sa despicam pana la capat,apoi impletim si formam covrigul cum s eva vedea in imagini.Asezam covrigii intr-o tava cu hartie de copt si ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.Dam tava la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.

Siropul : Mierea cu apa pe foc pana s edizolfa mierea,nu trebuie sa fiarba.

Cand scoatem covrigii din cuptor turnam siropul peste ei.

Eu am folosit sos de ciocolata ,l-am turnat peste covrigii calzi,al meu baiat nu e prieten cu mierea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi