Covrigi Polonezi

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 4836 vizualizari

 

Am dat o fuga pana-n...Polonia pe blogul Ancutei,ca m-a impins pacatul sa deschid facebook-ul.....uite asa isi face omul de lucru cand il mananca.....curiozitatea..

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt 65 % grasime
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata ( in reteta erau 25 g ,eu am avut un cub de 50 g si l-am pus pe tot)
  • 75 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 550 g faina
  • Pt.uns foaia
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar fain vanilat
  • Pt.uns covrigii
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • Sirop
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • sau sos de ciocolata pentru cei care nu suporta mierea
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Polonezi:

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se framanta bine.Untul se topeste si se lasa sa se raceasca un pic,nu se pune fierbinte,se incorporeaza untul in aluat si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut la loc calduros cca 1 ora.Dupa ce a crescut framantam un pic aluatul sa scoatem aerul din el,il impartim in doua parti egale.Intindem o foaie dreptunghiulara peste care intindem jumataete din untul cu zahar frecat bine.Pliem foaia pe jumatate si apoi taiem fasii late de cca 2 degete,fiecare fasie o crestam pe orizontala fara sa despicam pana la capat,apoi impletim si formam covrigul cum s eva vedea in imagini.Asezam covrigii intr-o tava cu hartie de copt si ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.Dam tava la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.

Siropul : Mierea cu apa pe foc pana s edizolfa mierea,nu trebuie sa fiarba.

Cand scoatem covrigii din cuptor turnam siropul peste ei.

Eu am folosit sos de ciocolata ,l-am turnat peste covrigii calzi,al meu baiat nu e prieten cu mierea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

26.09.2014, 09:34

Daca ti-ai facut tu de lucru imi fac si eu

elucubratiiculinare 1

27.09.2014, 09:23

ce mult imi plac

dantes 1

27.09.2014, 09:41

Foarte buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi