Covrigi sarbesti

de yammy in Pizza, 14 Mai 2009 | 14189 vizualizari

 

Reteta by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lg de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie granulata
Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min
-intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul
-se amesteca pana nu se mai prinde de mana
-se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul
-se pregateste amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii amestecand faina,sarea si atata apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat ca de clatite
-pornim cuptorul la 250 grade
-aluatul se imparte in 20-24 de bucati
-se ia o buacata si se ruleaza in forma unui "snur" lung
-se incruciseaza capetele
-si se rasucesc
-se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa 5 min la temperatura bucatariei
-se ung cu ou batut si se baga la cuptor
-dupa 10 min scoateti tava din cuptor si se preling covrigii cu amestecul sarat
-se mai da la cuptor 6-7 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagels