Cozonac cu ciocolata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 3492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • zeama de portocala
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.

Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si elastica (la final eu am framantat coca cu 100 ml ulei 10 minute). Acoperim si lasam la crescut 1 ora.

Dupa care impartim coca in 2 si intindem cate o foaie dreptunghiulara si o ungem cu nutella(la temperatura camerei), o rulam cat mai strans si repetam si cu a 2 bucata.

Impletim amandoua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam 30 minute la dospit.

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat si dam la cuptor pana se rumeste frumos la foc mic spre mediu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si stafide