Cozonac cu nuca

de miremirc in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 6940 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • 180 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • Umplutura :
  • 200 g nuci macinate
  • 2 albusuri
  • 4 lg zahar
  • 1 lg cacao
  • 1 lg rom
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus
  • 3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Aluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat.  Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa de lamaie. Lasam sa se racoreasca putin.

Intr-un lighenus de plastic cernem faina, adaugam praful de sare, drojdia uscata, laptele racorit ( dar nu fierbinte ), esenta de vanilie, untul topit si racorit si el, cele 3 galbenusuri, oul intreg si framantam pana cand obtinem un aluat elastic. Ungem cu ulei aluatul si il asezam in lighenasul de plastic. Il acoperim cu un prosopel curat si apoi il asezam intr-un loc ferit de curentii de aer. Lasam sa dospeasca 1 ora.

Umplutura : mixam spuma tare cele 2 albusuri, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . Aceasta bezea o amestecam cu nucile macinate, cu rom-ul si pudra de cacao. Omogenizam cu grija, amestecand cu o lingura , prin rasturnare.

Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu mainile si asezam umplutura.

Rulam cele 2 parti, apoi le impletim si le asezam in tr-o tava de cozonac (31*16 cm) tapetata cu hartie pentru copt.

Lasam cozonacul in tava sa creasca, pentru inca 1 ora, il ungem cu galbenus de ou amestecat cu 3 linfuri de lapte, apoi il dam la cuptor. (cuptorul trebuie sa fie pornit cu 15 minute inainte )

Dupa 20 minute , daca observati ca se rumeneste prea tare coaja cozonacului, asezati o hartie de copt peste el si lasati mai departe la cuptor. (cam 40-45 minute in total)

Lasam cozonacul sa se raceasca, acoprti cu un prosopel curat, apoi putem felia si servi.

Un cozonac cu nuca absolut delicios si pufos !

Sursa mea de inspiratie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

19.12.2012, 09:31

Grozav abia astept sa vina momentul sa prepar si eu cozonac...miroase divin in casa cand il pregatesti...ti-au iesit foarte frumos!

Georgiana78 1

19.12.2012, 15:56

Arata minunat, parca mai bine decat cel din sursa de inspiratie.......! Cel putin asa mi se pare mie!

Mihaela11_jo 1

19.12.2012, 17:04

Ce frumos ti-a crescut
Sarbatori Fericite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac "Raza Soarelui"