Aluat:
Umplutura:
In plus:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.
Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).
Lasam la dospit cca 15 minute.
Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.
Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.
Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.
Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.
Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.
Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.
Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.
Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...
Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.
Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.
Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.
Scoatem cozonacii din cuptor dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.
Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.
Pofta buna!